17
maart 2018
2018
Expeditie Robinson
© SBS Belgium

VIER roept Expeditie Robinson met gewone Vlamingen terug in het leven

18 jaar na het allereerste seizoen van Expeditie Robinson op het toenmalige VT4 brengt VIER dit najaar het originele format terug op het scherm. VIER is op zoek naar avontuurlijke Vlamingen die hier willen aan deelnemen.

Expeditie Robinson is het meest confronterende survivalprogramma ter wereld: zestien totaal onbekende Vlamingen van verschillende afkomst gaan de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen op een onbewoond eiland. Welke man of vrouw overleeft als beste de extreme omstandigheden en kroont zich tot Robinson 2018? Niet alleen de natuur, de honger en de proeven, maar ook de tegenkandidaten drijven de deelnemers tot het uiterste.

VIER brengt het ultieme survivalprogramma terug naar Vlaanderen in zijn originele versie, ontdaan van BV’s of andere kunstgrepen. Net als bij De Mol, gaat VIER ook voor Expeditie Robinson terug naar de rauwe essentie: één grote psychologische proeftuin van menselijk gedrag. Een bikkelharde, maar bloedeerlijke survivalrace waar alles draait rond macht, leiderschap, complotten en intriges. Een mentale en fysieke strijd die het meest primaire bij Vlaamse mannen en vrouwen naar boven brengt.

Expeditie Robinson was in september 2000 voor het eerst op het toenmalige VT4 te zien. Na vier seizoenen verhuisde het programma naar concurrerende zender KanaalTwee en later 2BE voor 7 seizoen. Dit werd even onderbroken, want het 7de seizoen werd uitgezonden op zusterzender VTM. SBS Belgium grijpt nu terug naar het programma en zal het vanaf dit najaar uitzenden op VIER. Aan deze editie werkt Nederland niet mee. Zij hebben na de co-productie met Vlaanderen nu ook een eigen versie van het programma.

VIER roept avontuurlijke Vlamingen op om zich in te schrijven voor Expeditie Robinson via de website van VIER.

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.