20
maart 2018
2018
Leeuwenkuil
© SBS Belgium

Vanavond in Leeuwenkuil: de smoothy pooper, Chez Claire en een modebibliotheek

In de voorlopig voorlaatste aflevering van Leeuwenkuil wagen een heleboel nieuwe en ervaren ondernemers hun kans op een investering van onze leeuwen en hopelijk zo ook op een stevige groei. De smoothy pooper wordt voorgesteld, de bedenkers van de Wasbar openden zopas een winkel waar ze enkel éclairs verkopen en enkele Antwerpse dames hebben geld nodig voor hun modebibliotheek.

Kris, Max en Amaury (Antwerpen) zijn vandaag als eerste aan de beurt. Deze drie jonge ondernemers uit Antwerpen studeerden samen voor handelsingenieur. En het was die opleiding dat hen stimuleerde om het vak ‘ondernemen en innovatie’ in praktijk om te zetten. Een eigen bedrijf opstarten dat zich specialiseert in een nieuw soort energiedrankje op basis van Guarana, thee én granaatappel. Veelbelovend maar is het ook lekker?

Joyce, Bo en Tom (Hamme & Dendermonde) hebben vanuit hun beroep als tattoo-artiest een speciaal item bedacht en komen het vandaag, vol goede moed, aan onze leeuwen voorstellen. Om hun onderneming gelanceerd te krijgen zijn ze op zoek naar 37.500 euro in ruil voor 15% van hun aandelen.

Ook Hans (Sint-Truiden) had ‘een idee’ en bedacht een uitvinding dat een reëel probleem voorgoed uit de wereld moet helpen. De smoothy pooper: een opvouwbaar voetbakje om onder je voeten te zetten en om zo je toiletbezoek makkelijker te laten gaan. Voor het idee helemaal doorgespoeld wordt, geeft Hans nog een paar mogelijke features mee.

Dries en Yuri zijn als volgende aan de beurt. Deze ondernemers uit Gent zijn niet aan hun proefstuk toe. Zij zijn de bedenkers en oprichters van de hippe wasserettes onder de naam ‘Wasbar’. Maar ambitieus als ze zijn willen ze vandaag een nieuw concept lanceren. En daarom storten de heren zich vanaf nu op de markt van de overheerlijke belgische patisserie. Dries en Yuri openden zopas onder de naam ‘Chez Claire’ een winkel in Gent en eentje in Antwerpen. Ze verkopen er uitsluitend éclairs. Een trendy, exclusief maar vooral ook een lekker idee.

Dries en Yuri hebben duidelijk over alles nagedacht. Hun eclair-concept moet en zal tot in de kleine details kloppen. Als ervaren marketeers kennen ze dan ook alle kneepjes van het vak. Ze zullen voor het grootse deel hun eigen centen in Chez Clair investeren. Maar met de 100.000 euro, die ze hier hopen op te halen, kunnen en willen ze alsnog sneller groeien. Al snel wordt duidelijk dat onze gentenaren hun huiswerk rond hun nieuw High-End Eclairconcept gemaakt hebben. Maar zal het volstaan om minstens één van onze leeuwen overtuigd te krijgen?

Als laatste komen de dames van ‘Les Rebelles D’anvers’ (Antwerpen, uiteraard) een investering vragen van de leeuwen. Enkele jaren geleden richtten ze een modebibliotheek op, een concept waarbij je merkenkleding kan huren voor een bepaalde tijd, en dus zo je kleerkast elke maand een make-over kan geven. Een innovatieve maar tegelijk ook duurzame business. Iets wat onze investeerders altijd aanspreekt. Luc probeert met al zijn retailervaring een duidelijk beeld te krijgen van het businessmodel. De cijfers lijken voor hem niet meteen te kloppen en volgens hem is er nog een probleem…

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.