8
november 2018
2018
De cast van Ketnet Musical TROEP!
© VRT / Nathalie Dolmans

Ontdek hier de cast van de nieuwe Ketnet Musical TROEP!

De 24 castleden van de nieuwe Ketnet Musical, TROEP!, zijn bekend. Daarnaast werd ook bekend gemaakt welke BV de tweede volwassen hoofdrol speelt: Michiel De Meyer. Ontdek er hier alles over!

De cast

Maureen Vanherbergen

Maureen Vanherbergen als Claire in Ketnet Musical TROEP!

Het was al een tijdje bekend dat Maureen Vanherbergen (KetnetBand, Helden, Qmusic) de vrouwelijke volwassen hoofdrol voor haar rekening zou nemen.

Maureen speelt Claire, de secretaresse van de dienst pleintjes van de stad. Ze is verantwoordelijk voor het inplannen van de stadsarbeiders. Naast haar werk is ze vooral bezig met haar grootste passie: de megapopulaire schlagerzanger Ivano Marconi. Ze luistert dag en nacht naar zijn muziek. Haar grootste droom is om met Ivano Marconi te trouwen, hoewel ze hem nog nooit heeft ontmoet.

Michiel De Meyer

Michiel De Meyer als Dimitri in Ketnet Musical TROEP!

Op maandag 5 november kwamen de Ketnetters te weten dat niemand minder dan Michiel De Meyer (bekend uit Thuis en de winnaar van Steracteur Sterartiest) de tweede volwassen hoofdrol voor zijn rekening zal nemen, naast de al eerder bekendgemaakte hoofdrolspeelster Maureen Vanherberghen.

Michiel speelt de rol van Dimitri, een stadsarbeider die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het plein waar het verhaal zich afspeelt. Hij heeft de moed om het plein schoon te houden al lang opgegeven. Het is toch dweilen met de kraan open. Iedereen gooit gewoon zijn afval overal rond. Maar wanneer hij de hulp krijgt van een aantal jongeren, helpt hij hen met de grote schoonmaak.

Maureen Vanherbergen en Michiel De Meyer als Claire en Dimitri in Ketnet Musical TROEP!

De 24 kinderen

Op zondag 4 november werd in de Startshow van Ketnet Musical bekendgemaakt welke 24 kinderen na een uitgebreide auditie werden uitgekozen om mee te spelen in de nieuwe musical TROEP!. Die gaat op 9 maart 2019 in première. Ontdek hier alvast de 24 Troepers.

Het verhaal

Op een pleintje tussen appartementsgebouwen, ligt er troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft. TROEP! is een bruisende musical met een urban tintje en met aandacht voor ecologie. De musical wordt een mix van liedjes uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

Het verloop

Na een voorafgaandelijke selectie werden deze zomer uit meer dan 1200 kandidaten 24 kinderen weerhouden.

Op 4 november kwamen de Ketnetters tijdens een spectaculaire Startshow te weten wie de 24 jonge talenten zijn die zullen schitteren in dé musical van 2019: TROEP!.

Van maandag 5 tot en met donderdag 22 november (telkens om 17.05 en 19.05 uur) zien de Ketnetters de 24 jongeren aan het werk tijdens het Bootcamp. Hier volgen ze zang-, acteer- en dansrepetities, en andere workshops. Ze bereiden zich voor op de musical, leren de eerste nummers en ontmoeten de mannelijker hoofdrolspeler, Michiel De Meyer.

Van maandag 26 tot donderdag 29 november kunnen de Ketnetters in een vierdelig backstageverslag zien hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens de repetities en de show zelf. Wie had het meeste zenuwen? Wie is zelfzeker? Wie heeft welk ritueel voor hij/zij het podium op moet en wat komt er allemaal kijken bij zo’n show?

Op zondag 2 december volgt de grote finaleshow waarin de Ketnetters te weten komen wie van de jonge talenten een sprekende rol op zich mag nemen. De show bevat ook een heleboel extra’s en verrassingen.

Dan is het uitkijken naar de première van TROEP! op zaterdag 9 maart in het Plopsa Theater in De Panne, waar ook TeleCineGids bij zal zijn. Na de première volgen er nog voorstellingen tot en met 1 juni.

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.