Overzicht
13
augustus 2019
2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.

Nieuwe programma's

Circle of life

In Circle of life blikt fotografe Lieve Blancquaert terug op de televisiereeksen Birth day, Wedding day en Last days, waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Ze grasduint door alle materiaal en vertelt in vijf afleveringen hoe deze televisiereeksen haar persoonlijke kijk op het leven hebben beïnvloed.

Elke aflevering focust op een thema dat overal ter wereld, en in elke fase van ons leven, terugkomt: de liefde, het geloof, de kloof tussen arm en rijk, de relaties tussen mannen en vrouwen, en de vele tradities. Lieve staat onder andere stil bij haar passage in Zaatari, een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld, het bijzondere dodenfeest in Mexico, en de kloof tussen arm en rijk in Kenia en Koeweit.
NieuwVanaf maandag 2 september elke maandag om 21.30 u.

Vandaag

Danira Boukhriss Terkessidis presenteert Vandaag, de nieuwe talkshow van Eén. Wat was het belangrijkste nieuws van de dag en wat houdt de Vlaming bezig? Met rake vragen en een frisse blik op de actualiteit gaat Danira daar samen met haar gasten op in. Of het nu om de politieke actualiteit, een belangrijk sportevent of groot muzikaal nieuws gaat, Danira gaat voor boeiende gesprekken en gasten.
NieuwVanaf maandag 2 september van maandag tot en met donderdag rond 22.05 u.

Durf te vragen

In Durf te vragen nodigt Siska Schoeters elke aflevering een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen. Koop je je kleren in de kinderwinkel? vragen aan iemand met dwerggroei; Heb je overwogen om ooit in therapie te gaan? aan mensen die van BDSM houden; of Dat celibaat, moet dat niet afgeschaft worden? aan een priester: Siska verzamelde deze en vele andere interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen bij het grote publiek.

De antwoorden van de groep zijn altijd eerlijk en openhartig en leveren een verrassende, soms geestig, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op. Als voorstander van het directe vragen duikt Siska zelf nog dieper in het verhaal van sommige getuigen. Ze gaat een dag met hen op pad en stelt op haar eigen directe manier extra vragen, om hen zo nog beter te kunnen begrijpen.
NieuwVanaf dinsdag 3 september elke dinsdag om 20.40 u.

Geub

In de fictiereeks Geub gaat de vrouw van Philippe Geubels ervandoor met de dertig jaar oudere, charismatische Nederlander William Van Bronkhorst. Nadat Vlaanderens populairste komiek hierdoor in een depressie sukkelt, proberen zijn moeder Sonja, zijn vaste technicus Dikke Dirk en zijn beste vriend Pannenkoek hem terug op te vrolijken en zijn leven terug op de rails te krijgen. Bovendien raakt door al dat liefdesverdriet ook zijn carrière in het slop, tot wanhoop van Philippes manager. Kan Philippe nog eens profiteren van het vrijgezellenleven tussen de huilbuien door? En komt het nog goed met zijn ex en zijn carrière?
NieuwVanaf dinsdag 3 september elke dinsdag om 21.30 u.

Merci voor de muziek

Merci voor de muziek
De immer enthousiaste Bart Peeters keert terug met een entertainmentprogramma. Samen met nieuwkomer Nora Gharib trekt hij acht weken lang door Vlaanderen met Merci voor de muziek. Het duo verrast, troost, helpt en bedankt Vlamingen - en houdt hen af en toe eens voor de gek - met muziek.

De ene keer zorgen Bart en Nora zelf voor die muziek, maar geregeld schakelen ze daarvoor ook andere artiesten en muzikanten in, zoals Laura Tesoro, Clouseau, Niels Destadsbader, Natalia, Jef Neve, Nicole en Hugo, en de cast van #Likeme. Van een gezongen huwelijksaanzoek tot een verrassingsmusical in de supermarkt, er is één rode draad: merci voor de muziek.
NieuwVanaf donderdag 5 september elke donderdag om 20.40 u.

Donderen in Keulen

Donderen in Keulen
Wat hebben een Turk, een Senegalees en een Chinees met elkaar gemeen? Het zou het begin van een mop kunnen zijn, maar het is ook het uitgangspunt van de quiz Donderen in Keulen. Met veel humor en een beetje show ontvangt Sven de Leijer elke week twee teams met bekende en - voorlopig - minder bekende Vlamingen. Zij moeten niet enkel bewijzen dat ze veel weten, maar ook tonen hoe goed zij mensen van over de hele wereld kunnen inschatten.

Sven heeft van negen erg uiteenlopende landen in de wereld – van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten – telkens drie inwoners de kleren van het lijf gevraagd. Het is nu aan de quizzende Belgen om in dit mondiale kluwen hun eigen vooroordelen te ontmaskeren, en de stereotypen te bevestigen of ontkrachten.
NieuwVanaf zondag 8 september elke zondag om 20.00 u.

Grenslanders

Grenslanders
In Grenslanders wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen meer geheimen en tradities verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden. Zal de geschiedenis zich blijven herhalen of kunnen Bert en Tara het tij keren?
NieuwVanaf zondag 8 september elke zondag om 21.00 u.

De twaalf

De twaalf
Fictiereeks De twaalf draait rond een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf gewone burgers worden uit hun dagelijkse leven geplukt en opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. Ze hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers, die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor haar lot; ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan. Wanneer de volksjury haar oordeel velt over de schuld van Frie, blijkt dat recht spreken niet voor iedereen dezelfde definitie heeft.
NieuwLater dit najaar

Kamp Waes

Kamp Waes
Tom Waes gooit in Kamp Waes de deuren van de hypergetrainde eenheid van het Belgische leger, de Special forces, open voor gewone burgers. Vijftien Vlamingen krijgen de unieke kans om een week lang te proeven van een loodzware opleiding van de Special forces. Zowel fysiek als mentaal moeten de kandidaten tot het uiterste gaan. Ze worden op de meest uiteenlopende vaardigheden getest, zoals oriëntatie, gevechtstechnieken, observatietechnieken, zwemcapaciteiten en survival skills. De kandidaten die alle tests overleven en niet opgeven, weten voor eeuwig wat ze waard zijn.

Het wordt een onvergetelijk avontuur zoals ze nog nooit hebben meegemaakt, vol emotie, confrontatie, en uitdagingen, waarin de kandidaten zichzelf en elkaar verschillende keren tegenkomen. Tom volgt de avonturen van deze vijftien Vlamingen vanop de eerste rij. Hij wil weten wat er door hen heen gaat en waar de Special forces naar op zoek zijn.
NieuwLater dit najaar

Terugkerende programma's

Dagelijkse kost

Jeroen Meus zorgt elke weekdag voor heerlijke inspiratie in de keuken. Af en toe duiken ook themaweken op.
Nieuw seizoenVanaf maandag 2 september elke weekdag om 18.15 u.

Blokken

De langlopende quiz Blokken, gepresenteerd door Ben Crabbé, wordt gespeeld met twee kandidaten en bestaat uit drie rondes en een finale. Centraal staat het blokkenbord (gebaseerd op Tetris). De kandidaat krijgt, afhankelijk van de ronde, per goed antwoord op een vraag een aantal blokjes. Een horizontale lijn levert 50 punten op.

Vanaf het 25ste seizoen nemen in december de sterkste kandidaten van die seizoenshelft het twee weken lang tegen elkaar op, net als in juni. De twee beste kandidaten van elke helft strijden nadien onderling in de seizoensfinale om de felbegeerde titel van seizoenskampioen.
Seizoen 25Vanaf maandag 2 september elke weekdag om 18.30 u.

Het journaal

Nieuwsankers Martine Tanghe, Wim De Vilder, Hanne Decoutere, Annelies Van Herck en Goedele Wachters houden de kijkers in Het journaal dagelijks op de hoogte van alle gebeurtenissen in de wereld. Fatma Taspinar en Xavier Taveirne brengen het nieuws in Het journaal laat.
Elke dag

Iedereen beroemd

Iedereen beroemd is een dagelijks feelgood-programma. Het programma bestaat uit een combinatie van verschillende rubrieken, die allemaal gaan over het leven van de gewone mens.

In 'Op kot' kan iedereen de avonturen volgen van de Leuvense studenten. Dit academiejaar starten ze in een volledig nieuw kot en krijgen Laura, Stanske, Lilo, Jasper en Stephan het gezelschap van vier nieuwe medestudenten.
'Koekskes en boekskes' met Siska Schoeters keert terug.
In 'Dwars door Oceanië' doorkruis Iedereen beroemd-reporter Wouter een heel continent op de fiets: Oceanië. Hij deelt wekelijks zijn avonturen doorspekt van prachtige landschappen, verrassende ontmoetingen, ontberingen en ontdekkingen.
In 'Merci Pascal' combineert de bekendste klankman van Vlaanderen, Pascal Braeckman, zijn twee passies - motoren en mensen. Elke week neemt hij in zijn zijspan een Vlaming met een mentale of fysieke beperking mee, die hij bewondert, om samen een fijne dag te beleven.
Nieuw seizoenVanaf maandag 2 september elke weekdag om 19.40 u.

Thuis

Thuis
In Thuis volgen we de dagelijkse beslommeringen van en de onderlinge relaties tussen de inwoners van een Vlaamse stad.

Het 25ste seizoen start op 2 september 2019 met een gloednieuwe generiek en titelsong. Op het einde van vorig seizoen werd het huwelijk van Bob en Christine helemaal in de war gestuurd door de bevalling van Tamara en Olivia's bezwaren tijdens de ceremonie. Het allerlaatste overtuigingsargument van Christine – "Ik ben zwanger van u" - liet Bob en Vlaanderen met een bizarre cocktail aan emoties achter. Wat zal Bob doen: kiezen voor Tamara en zijn pasgeboren kind, of toch trouwen met Christine? Zijn beslissing valt snel in het nieuwe seizoen...
Seizoen 25Vanaf maandag 2 september elke weekdag om 20.10 u.

Spoed 24/7

60 vaste camera’s registreren 6 weken lang, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 de bedrijvigheid in de spoedgevallendienst van UZ Leuven, de grootste van het land. Kijkers duiken op een unieke manier opnieuw in het leven van de dokters en hun patiënten en leven in spanning met hen mee. Vanop de eerste rij maken ze mee wat er zich afspeelt in de behandelkamers, de shockrooms en de operatiezalen.

Van een gebroken been tot een zwaar verkeersongeval, van een ernstige allergische reactie tot een hartaanval; de spoedafdeling krijgt jong en oud over de vloer met elk hun eigen probleem en verhaal. Maar elke patiënt wordt op een van de moeilijkste en meest emotionele momenten in zijn leven geholpen door een team van bijzonder gedreven artsen en verpleegkundigen.
Seizoen 4Vanaf maandag 2 september elke maandag om 20.40 u.

Het gezin

Zes gezinnen geven in een Het gezin een pure en ongefilterde inkijk in hun dagelijkse leven. De zes werden maandenlang gevolgd met vaste camera's in hun woning en in hun auto. Maanden na de opnames kijken de gezinnen terug naar hun eigen beelden, waardoor de kijker hen nog beter leren kennen. Soms is die terugblik een mooie herinnering, maar soms is het ook een harde confrontatie met henzelf.

Allemaal zijn het doodgewone mensen, maar met een bijzonder verhaal. Het gezin van Isabelle en Steven leeft toe naar de eerste deelname van hun zoon Baptiste aan de Special Olympics. Liesbet runt een huishouden met twee eigen kinderen en vier pleegkinderen. Maar ze heeft altijd plaats over: ook een thuisloze vluchteling is welkom. En Amina, een alleenstaande moeder uit Puurs, hoopt op een hereniging met haar zoon Redah, met wie ze al een tijdje nauwelijks nog contact heeft.
Seizoen 3Vanaf woensdag 4 september elke woensdag om 20.40 u.

De markt

De markt streeft naar een boeiende mix van sociale en economische thema's, met aandacht voor consumentenzaken en nieuwe technologieën. Kerlijne Everaet presenteert en financiële experts Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut leveren op regelmatige basis hun bijdrage.
Nieuw seizoenVanaf zaterdag 7 september elke zaterdag om 12.35 u.

De zevende dag

De zevende dag is een actualiteitsprogramma, gepresenteerd door Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete. Het besteedt aandacht aan de actualiteit, politiek, cultuur, media en sport.
Nieuw seizoenVanaf zondag 8 september elke zondag om 11.00 u.

Pano

Pano staat voor diepgaande en beklijvende reportages. Pano wil het maatschappelijke en politieke debat mee bepalen.
Nieuw seizoenVanaf woensdag 9 september elke woensdag om 21.25 u.

Villa politica

Linda De Win staat in Villa politica paraat om de politieke actualiteit te brengen. Daarnaast voelt ze ministers en parlementsleden aan de tand in doortastende interviews.
Nieuw seizoenVanaf woensdag 19 september elke woensdag en donderdag rond 14.45 u.

Animalitis

Dieter Coppens dompelt zichzelf en de kijkers met grote verwondering onder in de dierenwereld. Dieter volgt Belgische dierenexperts in binnen- en buitenland en mag bijzondere gebeurtenissen bijwonen bij zowel doorsnee huisdieren als exotische wilde dieren: van een paard met een eierstoktumor, tot een orang-oetan opnieuw vrijlaten in de wildernis of een gewonde neushoorn helpen.

Maar Animalitis draait niet enkel om de dieren. Dieter zet ook unieke verhalen van getalenteerde dierendeskundigen in de kijker en legt zo de onverwoestbare liefde tussen mens en dier bloot. De experts nemen Dieter mee naar bijzondere plekken en tonen hem exotische dieren. Natuurlijk steekt hij zelf ook de handen uit de mouwen en waagt hij zich aan de praktijk.
Seizoen 2Later dit najaar

Appel d'urgence

Met Appel d'urgence steekt Eén de taalgrens over, naar de Waalse collega’s van De noodcentrale. We kruipen mee in de hoofdtelefoon van de calltakers van de noodnummers 100/112 en 101 in Namen en Luik. In Luik herkennen kijkers de vertrouwde gezichten van het eerste uur, die worden vergezeld door nieuwe calltakers uit Namen.

Allen staan ze de bellers bij met raad, en helpen hen met veel geduld en passie verder. Een lichaam in het water, afpersing via sociale media, gestolen whisky of een hartstilstand: de calltakers van politie, brandweer en ambulance staan 24/7 paraat om iedereen snel en doeltreffend te helpen.
Seizoen 2Later dit najaar

Bevergem

De absurde en erg gesmaakte fictiereeks Bevergem gaat over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Op een dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder zijn intrek in Bevergem. Waarom? Dat weet niemand. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn. De Bevergemnaars zijn gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock-'n-rollfiguur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn en Bevergem vol intriges zit.
Na Canvas, Nu op EénLater dit najaar

Het Huis

In een huis, ergens aan de rand van het bos op een plek in Vlaanderen, nodigt Eric Goens enkele verrassende, boeiende en interessante figuren uit die 24 uur in het huis verblijven, afgesloten van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert. In de ongedwongenheid van het huis ontstaan er boeiende en onthullende gesprekken: tijdens het koken, in de intieme boomhut, of aan de rand van het zwembad. En welke 'mystery guest' wacht hen op in het huis?
Seizoen 5Later dit najaar

Mij overkomt het niet

Wat als je van de ene dag op de andere als dader door het leven moet? Fatma Taspinar stelt die vraag aan zes mensen die het is overkomen. Zij veroorzaakten ongewild een ongeluk en moeten verder met het besef dat zij (mede)verantwoordelijk zijn voor de dood van iemand anders. Fatma spreekt ook met familie, nabestaanden, rechters, procureurs en hulpverleners over schuld en schuldgevoel, en hoe je verder leeft na zo'n ingrijpende gebeurtenis.

Mij overkomt het niet brengt enkele sterke getuigenissen: een oma die haar kleinkind laat vallen, met fatale gevolgen; scoutsleiders die een lid missen na een dagje zwemmen; een wegenwerker die zijn collega raakt met een graafmachine. Fatma gaat ook op onderzoek en praat met experts. Wat is hydrocutie precies? Wat gebeurt er in ons hoofd wanneer we in paniek geraken? En wat als je betrokken raakt in een dodelijke aanrijding met iemand die niet verzekerd is?
Seizoen 2Later dit najaar

Nieuwe internationale programma's

Cheat

De Britse psychologische thrillerreeks Cheat draait rond een gevaarlijke relatie tussen een universiteitsprofessor, Leah, en haar studente Rose. Wat begint als een schijnbaar open en gesloten zaak van academische misleiding, loopt al snel uit de hand, eindigend in fatale gevolgen en een verwoestende reeks op gang gezeten gebeurtenissen die hun beide dreigen te overspoelen. Met twee fel intelligente geesten, beide onwillig om zich terug te trekken, zal Cheat het publiek vanaf het begin laten raden, onderzoeken hoe ver we bereid zijn om op te komen voor waar we in geloven, en tegen welke prijs.
Seizoen 1Buitenlandse fictie op vrijdag

London Kills

London Kills volgt een team van top moorddetectives die opereren in Londen. David Bradford, een ervaren rechercheur, staat aan het hoofd van het team. Elke aflevering bevat een misdaad, naast een rode draad in het verhaal, waarbij de vermiste vrouw van de hoofdrechercheur is betrokken. Door de vermissing wordt ook het oordeel van Bradford in twijfel getrokken.
Seizoen 1Buitenlandse fictie op vrijdag

Terugkerende internationale programma's

DCI Banks

DCI Banks is een Britse misdaadreeks over Alan Banks, politieman uit Zuid-Engeland, die wordt overgeplaatst naar het noordelijke Yorkshire. Hij krijgt daar niet alleen te maken met gruwelijke misdaden, maar ook met een lastige baas en een in eerste instantie wantrouwige collega.
Seizoen 5 (laatste seizoen)Buitenlandse fictie op vrijdag

Midsomer Murders

Midsomer County lijkt een rustig en vredig graafschap in Engeland, maar niets is minder waar. Op regelmatige basis krijgen DCI Tom Barnaby en zijn assistenten gruwelijke moorden voorgeschoteld. Niets is wat het lijkt achter de façades van de o-zo-pittoreske cottages en landhuizen, de stiekeme schrijvers- en beleggingsclubjes of de sinistere zangkoren. Hoofden worden afgehakt, mensen worden gewurgd, verdronken of levend verbrand, doorboord met een dreigend voorwerp of bekogeld met hun allerliefste bezit. Er wordt gemoord uit liefde, haat, wraak en jaloezie, en de moordenaar deinst in veel gevallen voor niets terug.
Seizoen 20 (nieuwste seizoen)Buitenlandse fictie op vrijdag

Poldark

Het Britse romantische kostuumdrama Poldark draait rond de 18de-eeuwse soldaat Ross Poldark. Na gevochten te hebben in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, keert hij terug naar het Cornwall, een plaats in Engeland, van de 18de eeuw. Hij treft zijn woonplaats echter in volledig andere staat aan dan toen hij vertrok en moet een nieuw leven zien op te bouwen terwijl alles veranderd is.
Seizoen 5 (laatste seizoen)Buitenlandse fictie op vrijdag

Victoria

Het Britse historische drama Victoria draait om de jonge jaren van de Britse koningin Victoria. Vanaf haar kroning in 1837 op 18-jarige leeftijd tot haar huwelijk met Prins Albert in 1840. Victoria was beroemd om haar openhartigheid en was de eerste vrouw die het allemaal leek te hebben: een huwelijk, negen kinderen en de functie van koningin van het Verenigd Koninkrijk. Victoria zou met haar bewogen bewind uiteindelijk regeren over een periode van 63 jaar, wat haar de langstzittende monarch van Engeland maakte tot ze in september 2015 werd ingehaald door Elizabeth II.
Seizoen 3 (nieuwste seizoen)Buitenlandse fictie op vrijdag

Wallander

Wallander volgt het leven en werken van politie-inspecteur Kurt Wallander in de Zweedse stad Ystad. Kurt Wallander heeft een voorliefde voor Italiaanse opera's. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zaken op te lossen.
Seizoen 3 (2012)Buitenlandse fictie op vrijdag

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.