12
november 2018
2018
Tipsy
© SBS Belgium

Kat en Lyn Kerkhofs worden in Tipsy geconfronteerd met spraakmakende verhalen én de effecten van hun alcoholgebruik

Week 4. Kat en Lyn Kerkhofs drinken al meer dan 20 dagen elke dag meer dan 2 glazen alcohol. Deze week draaien ze een nachtje op de spoedafdeling van een ziekenhuis, net op het studentenwelkom bij de start van het nieuwe academiejaar. Daarnaast spreken de zussen met Morgane Vercrysse, Instagrammodel en ex-alcoholverslaafde en vragen ze zich af waarom bier en voetbal zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Spoedafdeling

Tipsy
© SBS Belgium
Het is week 4 van het experiment en de alcohol begint fysiek en mentaal zijn tol te eisen. Kat en Lyn moeten zichzelf moed indrinken, want ze gaan een nachtje meedraaien op de spoedafdeling van het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven. 1 op 20 patiënten belandt immers op spoed door alcoholintoxicatie en als er één nacht is waarop de afdeling de handen vol heeft, is het wel op het studentenwelkom bij de start van het nieuwe academiejaar. En net op die avond hijsen ze zich in een verpleegstersoutfit. Tijdens het studentenwelkom stromen de mensen één voor één binnen op spoed en hoe later op de avond, hoe zwaarder de gevallen.

We zien tegenwoordig een kleine verschuiving: vroeger kwamen er overwegend jongens binnen met alcoholintoxicatie, maar we zien nu dat er steeds meer meisjes op spoed belanden. Soms zien we ook hele jongen patiënten van 13 of 14 jaar met maar liefst 2 of 3 promille in hun bloed.Dokter Quintens

Morgane Vercrysse

Tipsy
© SBS Belgium
Na het confronterende bezoek aan de spoedafdeling, laten Kat en Lyn zich verwennen in de beste cocktailbar van België: The Pharmacy van Hannah Van Ongevalle. Hannah is verkozen tot één van de beste bartenders ter wereld.

Tipsy
© SBS Belgium
Maar de dames willen ook vooral niet vergeten hoe gevaarlijk alcohol eigenlijk kan zijn en dat weet Morgane Vercruysse maar al te goed. Morgane is een Instagrammodel en ex-alcoholverslaafde, die nu haar eigen ontwenningskliniek runt in Zuid-Afrika. Hoe is haar verslaving begonnen? Wat waren de gevolgen? En hoe is ze uiteindelijk kunnen stoppen met drinken? Morgane doet haar moedige getuigenis bij Kat.

Het begon allemaal positief, maar op een bepaald moment ben ik volledig ontspoord. Ik dronk plots twee flessen wodka per dag, zonder uit te gaan. ’s Avonds dronk ik ook gemakkelijk drie of vier flessen wijn. Ik ben mentaal, fysiek en emotioneel alles kwijtgeraakt.Morgane Vercruysse

Tipsy
© SBS Belgium

Als afsluiter zoeken Kat en Lyn uit waarom bier en voetbal zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze hebben afgesproken met enkele Anderlecht-supporters om samen met de bus naar een wedstrijd te gaan kijken … én bier te drinken.

Lees meer

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.

27
juni 2019
© DPG Media

SYNOPSIS | Familie: 24 – 28 juni 2019

Wat gebeurt er in de laatste week van Familie? Iris heeft zichzelf in nesten gewerkt. Ze doet een beroep op Véronique. Mathias maakt duidelijk aan welke kant hij staat. Benny is gestresseerd voor zijn benefiet. De situatie tussen Guido, Emma en Lucas bereikt een hoogtepunt. Stefanie wordt benaderd door een journalist, die haar totaal van streek brengt. Het bezoekje blijft niet zonder gevolgen.