12
november 2018
2018
Tipsy
© SBS Belgium

Kat en Lyn Kerkhofs worden in Tipsy geconfronteerd met spraakmakende verhalen én de effecten van hun alcoholgebruik

Week 4. Kat en Lyn Kerkhofs drinken al meer dan 20 dagen elke dag meer dan 2 glazen alcohol. Deze week draaien ze een nachtje op de spoedafdeling van een ziekenhuis, net op het studentenwelkom bij de start van het nieuwe academiejaar. Daarnaast spreken de zussen met Morgane Vercrysse, Instagrammodel en ex-alcoholverslaafde en vragen ze zich af waarom bier en voetbal zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Spoedafdeling

Tipsy
© SBS Belgium
Het is week 4 van het experiment en de alcohol begint fysiek en mentaal zijn tol te eisen. Kat en Lyn moeten zichzelf moed indrinken, want ze gaan een nachtje meedraaien op de spoedafdeling van het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven. 1 op 20 patiënten belandt immers op spoed door alcoholintoxicatie en als er één nacht is waarop de afdeling de handen vol heeft, is het wel op het studentenwelkom bij de start van het nieuwe academiejaar. En net op die avond hijsen ze zich in een verpleegstersoutfit. Tijdens het studentenwelkom stromen de mensen één voor één binnen op spoed en hoe later op de avond, hoe zwaarder de gevallen.

We zien tegenwoordig een kleine verschuiving: vroeger kwamen er overwegend jongens binnen met alcoholintoxicatie, maar we zien nu dat er steeds meer meisjes op spoed belanden. Soms zien we ook hele jongen patiënten van 13 of 14 jaar met maar liefst 2 of 3 promille in hun bloed.Dokter Quintens

Morgane Vercrysse

Tipsy
© SBS Belgium
Na het confronterende bezoek aan de spoedafdeling, laten Kat en Lyn zich verwennen in de beste cocktailbar van België: The Pharmacy van Hannah Van Ongevalle. Hannah is verkozen tot één van de beste bartenders ter wereld.

Tipsy
© SBS Belgium
Maar de dames willen ook vooral niet vergeten hoe gevaarlijk alcohol eigenlijk kan zijn en dat weet Morgane Vercruysse maar al te goed. Morgane is een Instagrammodel en ex-alcoholverslaafde, die nu haar eigen ontwenningskliniek runt in Zuid-Afrika. Hoe is haar verslaving begonnen? Wat waren de gevolgen? En hoe is ze uiteindelijk kunnen stoppen met drinken? Morgane doet haar moedige getuigenis bij Kat.

Het begon allemaal positief, maar op een bepaald moment ben ik volledig ontspoord. Ik dronk plots twee flessen wodka per dag, zonder uit te gaan. ’s Avonds dronk ik ook gemakkelijk drie of vier flessen wijn. Ik ben mentaal, fysiek en emotioneel alles kwijtgeraakt.Morgane Vercruysse

Tipsy
© SBS Belgium

Als afsluiter zoeken Kat en Lyn uit waarom bier en voetbal zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze hebben afgesproken met enkele Anderlecht-supporters om samen met de bus naar een wedstrijd te gaan kijken … én bier te drinken.

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.