3
december 2018
2018
Telefacts Winter
Julie Colpaert
© DPG Media

Julie Colpaert opnieuw paraat in een nieuw seizoen Telefacts Winter

Het is terug december. Met warme chocolademelk – misschien lauw met dit herfstweer – en met een dekentje zitten we klaar om Telefacts Winter te volgen, gepresenteerd door mogelijk wel de slimste mens van 2018: Julie Colpaert. Zij brengt vanaf dinsdag 4 december de eerste van drie reportages over wat er kan fout lopen aan boord van een vliegtuig.

Record

In 2017 namen meer dan vier miljard passagiers het vliegtuig. Dat is een record voor de luchtvaart. Er zijn dus meer vluchten dan ooit en de luchtvaart is ook veiliger dan ooit geworden. De kans dat je sterft in een vliegtuigcrash is maar één op meer dan 9 miljoen. Maar dat neemt niet weg dat er nog elke dag incidenten zijn de wereld rond. Technische mankementen, maar evenzeer problemen allerhande met passagiers. Gelukkig hebben crewleden genoeg trucjes om passagiers kalm te houden als dat nodig is.

Soms zetten we de verwaring hoger zodat mensen in slaap vallen. Dan slapen ze hun roes uit en zijn ze niet meer dronken als we aankomen.Bradley, steward

De camera

Anno 2018 ontsnapt geen enkel incident aan de camera van smartphones. Wat er ook gebeurt, het wordt allemaal gefilmd. Motoren die vuur vatten, een landingsgestel dat afbreekt, passagiers die beginnen vechten aan boord, mensen die seks hebben tijdens een vlucht of toeristen die spontaan een feestje bouwen op 10.000 meter hoogte.

Telefacts Winter

In Telefacts Winter worden al de beelden en de verhalen van de passagiers die iets meemaakten gebundeld. En het boordpersoneel vertelt hoe ze op elke situatie voorbereid moeten zijn.

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.