21
maart 2018
2018
Matchmakers
© SBS Belgium

Jani smeedt liefdescomplotten in het nieuwe VIER-programma Matchmakers

In het nieuwe VIER-programma Matchmakers laat Jani Kazaltzis singles daten zonder dat ze dat weten met de hulp van hun vrienden. Want wat gebeurt er als een single ‘toevallig’ iemand leuk tegen het lijft loopt?

Iedereen heeft in zijn vriendenkring iemand die single is. Iemand waarvan je denkt: “Dat is zo een tof persoon, hoe kan dat nu dat die nog geen lief heeft?!” Enter Jani – zoals je hem nog nooit zag – en zijn Matchmakers.

Jani smeedt elke week een gedurfd complot met de vriendenkring van een single. Samen met de vrienden kiest Jani drie singles uit die perfect bij de single passen en samen zorgen ze ervoor dat de matches elkaar bij toeval ontmoeten. Jani volgt de dates samen met de vrienden vol hoop en spanning live mee achter de schermen. Matchmakers laat singles daten zonder het te weten, tot drie keer toe.

Matchmakers hoopt op liefde, maar zit in elk geval boordevol vriendschap.

Steeds meer mensen zijn single in Vlaanderen. Sinds vorig jaar zouden 40% van de mannen en vrouwen tussen de 25 en de 40 jaar single zijn. Er wordt verwacht dat tegen 2060 de helft van de volledige Vlaamse bevolking alleenstaand zal zijn (bron: Federaal Planbureau). En de vrijgezellen gaan vooral online op zoek naar een geschikte partner: als losgeslagen vee moeten ze de online weide op en gaan snuffelen. Alleen beperkt dat snuffelen zich tot een goed gekozen Tinderfoto en een beperkt profieltje met hobby’s en interesses. Daar is altijd wel iets op aan te merken en dus gaat de date niet door. En als die toch doorgaat, dan liggen de verwachtingen om aan dat online profiel te voldoen heel erg hoog. Gevolg: de zenuwen spelen de single parten en het angstzweet breekt uit terwijl hij zich van zijn beste kant wil laten zien. Die date is vaak gedoemd te mislukken.

Stel nu dat die vrijgezel –zoals dat vroeger ging- als bij toeval iemand leuk ontmoet. Hij maakt samen iets leuk mee met een toffe persoon. Hij knoopt een gesprek aan en die andere blijkt ook single te zijn. Bovendien blijkt hij of zij nog bij hem te passen ook? Geen verwachtingen, geen datestress.

Veel datingshows hebben iets genânt. Kandidaten die zich inschrijven, geven eigenlijk toe dat ze er zelf niet in slagen een lief te vinden. Dus moet de televisie dat voor hen doen. Vervolgens zetten de meeste datingshows totaal onbekende singles samen in een geforceerde situatie. Beide weten dat ze gefilmd worden en reageren onecht in deze situaties. Het is een zeer stresserende gebeurtenis; terwijl de kandidaten zich kapot zweten en niet uit hun woorden geraken, proberen ze zich van hun meest sexy kant te tonen. Gevolg is een geforceerd gesprek waar geen van de partijen echt goed uitkomt.

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.