Overzicht
22
augustus 2018
2018
S.W.A.T.
© DPG Media

Het najaar van Q2: veel internationale toppers

Ook Q2 staat klaar met nieuwe programma’s. En dan hebben we het vooral over internationale toppers zoals S.W.A.T., Snowfall, The Gifted en Containment, de Amerikaanse remake van Cordon. We geven u bij TeleCineGids een duidelijk overzicht.

Terugkerende programma’s

Comedy Live

Dit najaar brengt Q2 in première de grove, absurde en uitdagende humor van de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen.
Nieuw later dit najaar

Humo’s Comedy Cup

Lachen, gieren, brullen, want Humo gaat opnieuw op zoek naar nieuw comedytalent in zijn tweejaarlijkse wedstrijd Humo’s Comedy Cup. De voorbije jaren bracht de comedywedstrijd al heel wat klinkende namen voort zoals Jens Dendoncker, Lukas Lelie, William Boeva, Bart Cannaerts, Gunter Lamoot, Wouter Deprez en nog vele anderen.
Nieuw seizoen later dit najaar

Nieuwe internationale programma’s

A.P. Bio

Jack Griffin is een filosofische geleerde die zijn droombaan heeft gemist. In plaats daarvan krijgt hij een baan bij Whitlock High School waar hij les geeft in biologie. Hij gebruikt zijn studenten om de mensen, waaronder directeur Durbin, terug te pakken die hem ooit dwars hebben gezeten. Met zijn sluwe plan hoopt Jack op de plek te komen waar hij recht op heeft.
Nieuw (Seizoen 1)

America’s Got Talent

Na Britain’s Got Talent brengt Q2 in het najaar America’s Got Talent. De meest uiteenlopende acts van Amerika worden in dit nieuwste, dertiende seizoen beoordeeld door juryleden Howie Mandel, Mel B, Heidi Klum en Simon Cowell. Samen gaan ze op zoek naar de opvolger van buikspreekster Darci Lynne Farmer. Supermodel Tyra Banks is voor het tweede jaar op rij de host van de show.
Nieuw (Seizoen 13) vanaf zondag 2 september 2018 om 19.10 u.

Containment

In Containment, de Amerikaanse remake van het Vlaamse Cordon, breekt een dodelijk virus uit in Atlanta. De epidemie resulteert in een quarantainezone en degenen die zich daarin bevinden zijn gedwongen om te vechten voor hun leven. Dit drama vertelt verhalen over geliefden die gescheiden raken en hoe de gemeenschap binnen de zone de devaluatie van de mens in werking zet, maar tegelijkertijd ook de plek is waar onwaarschijnlijke helden opstaan.
Nieuw (Seizoen 1)

S.W.A.T.

De Amerikaanse misdaadreeks S.W.A.T. is gebaseerd op de gelijknamige politieserie uit 1975. Tijdens een schietpartij in de straten van Los Angeles, raakt de kogel van Daniels chef een onschuldige tiener en wordt hij ontslagen. Wanneer er door het incident onrust heerst in de buurt, krijgt Daniel de opdracht om het S.W.A.T.-team te leiden, omdat hij er is opgegroeid. Kan Daniel een brug bouwen tussen de politie en 'zijn' buurt?
Nieuw vanaf maandag 27 augustus 2018 om 20.35 u.

Snowfall

Snowfall vertelt het verhaal van verschillende personages tijdens het uitbreken van de crackepidemie in de jaren '80 in Los Angeles. Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseerden de eerste twee afleveringen van Snowfall. Met deze reeks werkte het Belgische regisseursduo voor de eerste keer mee aan een Amerikaanse productie. Zij vonden Snowfall een van de beste scenario’s die ze ooit lazen.
Nieuw vanaf maandag 27 augustus 2018 om 22.25 u.

The Gifted

In een wereld waar mutanten met wantrouwen en angst worden behandeld, strijdt een instituut voor deze wezens om vreedzaam naast de mensheid te kunnen bestaan. The Gifted focust zich op een familie, waarvan de kinderen mutanten zijn. Ze vluchten voor de overheid en sluiten zich aan bij een ondergronds netwerk van mutanten.
Nieuw (Seizoen 1)

Terugkerende internationale programma’s

Brooklyn Nine-Nine

Als er een nieuwe wind gaat waaien bij het New York Police Department omdat de nieuwe baas zeer streng is en alles volgens het boekje wil doen, komt detective Jake Peralta in de problemen. Peralta heeft namelijk lak aan regels en neemt niets in het leven serieus. Dat zorgt voor onvermijdelijke botsingen tussen Jake en zijn nieuwe baas.
Nieuw seizoen (Seizoen 5) vanaf maandag 27 augustus 2018 elke weekdag om 19.40 u.

Homeland

Tijdens Carrie Mathison's verblijf in Irak als CIA-agent werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse oorlogsgevangene door al-Qaeda is gehersenspoeld. Nadat ze een ongeoorloofde operatie uitvoert wordt Carrie heringezet bij de CIA antiterreureenheid in Langley, Virginia.
Nieuw seizoen (Seizoen 7) vanaf maandag 27 augustus 2018 elke maandag om 23.55 u

Modern Family

Modern Family volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett. Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd. Intussen zijn we 9 jaar later.
Nieuw seizoen (Seizoen 9)

Mr. Robot

De Golden Globes-winnende psychologische thrillerreeks Mr. Robot vertelt het verhaal van de sociaal gestoorde en aan morfine verslaafde jonge computerprogrammeur Elliot Alderson. Overdag werkt hij bij een internetbeveiligingsfirma die grote multinationals beschermt tegen cyberaanvallen en 's nachts maakt hij gebruik van zijn hackerskunsten om zo vrienden en kennissen te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen.
Nieuw seizoen (Seizoen 2)

Scream Queens

De semi-anthologieserie Scream Queens bestaat uit verschillende verhalen. In het eerste verhaal staat de studentenclub Kappa Kappa Tau van de Wallace University centraal. Er wordt een 20 jaar oud moordmysterie opgerakeld als de Rode Duivel seriemoordenaar weer verschijnt. Deze seriemoordenaar maakt de vrouwen tot doelwit. In het tweede seizoen van Scream Queens draait het om een even huiveringwekkend als grappig mysterie in een ziekenhuis, waar zich de meest bizarre en fascinerende medische gevallen voordoen.
Seizoen 2

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory volgt de avonturen van de nerdy wetenschappers Leonard en Sheldon die vooral op sociaal vlak weer voor de nodige uitdagingen staan. Het vorige seizoen eindigde met een cliffhanger van formaat. Zullen Sheldon en Amy eindelijk in het huwelijksbootje stappen?
Nieuw seizoen (Seizoen 11) vanaf maandag 1 oktober 2018 elke weekdag om 20.10 u.

The Middle

Wie zit er nu nog op sporters, filmsterren of politici te wachten? De echte helden zijn ouders. Neem nu Frankie en Mike uit The Middle. Ze hebben het niet breed en ook niet altijd even makkelijk. Frankie, een multitaskende moeder die haar gezin vóór alles stelt, werkt bij een autodealer waar ze de slechtste verkoper van het bedrijf is. Oudste zoon Axl - vernoemd naar Guns 'n' Roses, die een belangrijke rol speelde tijdens zijn verwekking - is een typisch rebellerende puber, die het liefst de hele dag in zijn onderbroek rondloopt. Dochter Sue is een beugelbekkie die worstelt met een enorme onzekerheid, en zoon Brick, met zijn zeven jaar de jongste van het gezin, is erg slim voor zijn leeftijd, maar zijn sociale vaardigheden daarentegen zijn nauwelijks ontwikkeld. Iedereen in het gezin vecht om aandacht, maar uiteindelijk vinden ze elkaar, dankzij hun humor en liefde, altijd weer ergens 'in the middle'.
Nieuw (Seizoen 5)

Top Gear

Top Gear is een Brits televisieprogramma over auto’s, gepresenteerd door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Er zijn iedere aflevering een aantal rubrieken, 'Star in a Reasonably-Priced Car' (een 'Ster in een redelijk geprijsde auto'), de 'Cool Wall' (Het 'Coole Bord'), 'Car News' ('Autonieuws') en 'Power Laps' ('Snelle rondes') die door The Stig worden gereden in de auto's die besproken worden.
Nieuw (Seizoen 25)

Vikings

Vikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, het einde van de achtste eeuw, en brengt ons naar de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking, krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Zijn ambities zetten hem op gespannen voet met zijn leider Earl Haraldson, die wil dat ze naar het arme Oosten gaan in plaats van naar het onbekende Westen. Wanneer Ragnar een verbond sluit met zijn vriend Floki om nieuwe boten te bouwen en naar het Oosten te gaan, barst het conflict pas echt los.
Nieuw (Seizoen 5)

Will & Grace

De Emmy Award-winnende reeks Will & Grace is na 12 jaar eindelijk terug. Will, Grace, Jack en Karen zijn intussen 12 jaar ouder, maar na al die jaren is er niets veranderd. De homoseksuele succesvolle advocaat Will is beste vrienden met de heteroseksuele zelfstandige binnenhuisarchitecte Grace. Beide zijn op zoek naar de ideale partner. Het leven wordt Grace niet gemakkelijk gemaakt door haar rijke assistente Karen, die alleen op het werk verschijnt omdat het haar "met beide voeten op de grond houdt" en omdat zij Grace graag alles vertelt over haar welvarende leventje. Will heeft nog een andere goede vriend Jack McFarland, een jongen met veel emotionele bagage.
Nieuw seizoen (Seizoen 9) vanaf maandag 1 oktober 2018 elke weekdag om 19.40 u.

Film

Q-movies

De Q2-kijker kan elke vrijdag afstemmen op Q2 voor een nieuwe reeks Q-movies met de strafste tv-premières. Het startschot wordt gegeven met de tv-première van The Nice Guys met Ryan Gosling en Russell Crowe. De week erna is Gods of Egypt met Gerard Butler en ‘Game of Thrones-acteur’ Nikolaj Coster-Waldau aan de beurt. Daarnaast staan ook onder andere Dirty Grandpa met Robert De Niro en Zac Efron, Ex Machina met Alicia Vikander, het bekroonde Belgische drama Belgica van Felix Van Groeningen en Bad Moms met Mila Kunis de komende weken op het programma.
Vanaf vrijdag 14 september 2018 elke vrijdag om 20.35 u.

Sport

Croky Cup

Naast de UEFA Champions League breidt Q2 zijn voetbalpakket uit. Dit najaar zullen voor het eerst zes wedstrijden uit de knock-outfase van de Beker van België – ook wel bekend als de Croky Cup – live worden uitgezonden. Peter Morren en enkele bekende voetbalkenners zorgen in de studio voor een uitgebreide analyse. Wie pakt de kortste weg naar Europees voetbal?
Elke woensdag

UEFA Champions League

Club Brugge mag als landskampioen de Belgische eer verdedigen in de UEFA Champions League. Maarten Breckx en zijn bekende studiogasten volgen hun prestaties en al wat bij het prestigieuze kampioenenbal hoort van dichtbij op. Elke woensdag kunnen voetballiefhebbers live afstemmen op Q2 voor de belangrijkste wedstrijden van de Play-Offs, alle speeldagen van de groepsfase, de knock-outfasewedstrijden en de finale op zaterdag 1 juni. Daarnaast brengt Q2 alle samenvattingen van de andere wedstrijden. Wie kan titelverdediger Real Madrid dit jaar van de troon stoten?
Elke woensdag

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.