Overzicht
16
september 2018
2018
@elindo
© VRT

Het najaar van Ketnet: het digitale tijdperk tegemoet

In een niet te missen show nodigden de Ketnet-wrappers een hele hoop Ketnet-gezichten van het najaar uit. Campus 12, Ramon Iglesias, De KetnetBand, Zita Wauters en vele anderen kwamen vertellen wat Ketnet dit najaar allemaal te bieden heeft.

Nieuwe programma’s

#LikeMe

Nieuw vanaf begin 2019

@elindo

Nieuw vanaf maandag 17 september 2018 rond 17.15 u.

Buck

Nieuw vanaf maandag 10 december 2018

Campus 12

Nieuw vanaf maandag 3 september 2018 rond 17.25 u.

In bed met Olly

In In bed met Olly kruipt Olly Wannabe in bed bij enkele bekende Vlamingen en probeert hij er alles aan te doen om maar niet te hoeven gaan slapen.
Nieuw vanaf maandag 5 november 2018

Olly Wannabe’s Comedy Club

Met Olly Wannabe's Comedy Club krijgt de grappigste aap uit televisieland zijn eigen comedyshow. Daarin vertelt hij zijn beste moppen.
Nieuw vanaf maandag 17 september 2018 rond 19.55 u.

Terugkerende programma’s

4eVeR

Nieuw seizoen (Seizoen 4) vanaf maandag 24 september 2018 rond 19.40 u.

Het Gala van de Gouden K’s

Samen met duizenden Ketnetters en heel wat bekend volk palmt Ketnet het Sportpaleis in. Tijdens de awardshow Het Gala van de Gouden K's komen de Ketnetters te weten wie of wat in het afgelopen jaar het populairst was in de media, de showbizz en de sport. Tijdens de Ketnet Kick-off kwamen de Ketnetters alvast de eerste naam te weten. Niemand minder dan Regi zal optreden tijdens het Gala van de Gouden K’s.
Zesde editie op zaterdag 26 januari 2018

Goed Gezien!

Enkele Ketnetgezichten trekken in Goed Gezien! de wereld rond op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken. Samen met plaatselijke kinderen steken onder meer Maureen Vanherberghen, Charlotte Leysen, Sarah Mouhamou en Jelle Mels de handen uit de mouwen om die uitvindingen te helpen realiseren. Zo gaan ze al op bezoek in Peru, Togo, Oeganda, Rwanda, Algerije en Tanzania.
Nieuw seizoen (Seizoen 2) vanaf zaterdag 20 oktober 2018

Karrewiet

Karrewiet is al 16 jaar een vaste waarde op Ketnet en de referentie voor nieuws op kindermaat in Vlaanderen. Karrewiet brengt nieuws door en voor kinderen. Karrewiet brengt iedere dag actueel en relevant nieuws en schuwt ook geen moeilijke onderwerpen. Sinds 2018 wordt het journaal uitgezonden vanuit de Karrewiet-studio met Jelle Mels en Mariam El Mandoudi als ankers. Zij zullen de kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. De kindreporters blijven natuurlijk ook op post en brengen verslag uit ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt.
Nieuw seizoen

Ketnet Musical TROEP!

De inmiddels vijfde Ketnet Musical, TROEP!, speelt zich af op een pleintje tussen appartementsgebouwen. Want daar ligt er veel troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft.
Nieuwe Ketnet Musical TROEP! opent met startshow op zondag 4 november 2018

Nachtwacht

In Nachtwacht lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan in het rustige dorpje Schemermeer, maar eigenlijk gebeuren er vreemde dingen. Schemermeer is namelijk een poort naar de onderwereld. Daarom duiken er geregeld fabelachtige wezens op (trollen, mummies, minotaurussen, enz.), vaak met kwade bedoelingen. Gelukkig is er de Nachtwacht: drie bewakers van het goede. Het zijn drie tieners die er op het eerste gezicht doodgewoon uitzien, maar eigenlijk ook zelf mythische wezens zijn: de slimme vampier Vladimir, de toverelf Keelin en de stoere weerwolf Wilko.
Nieuw seizoen (Seizoen 4)

Kingsize Live

Geen weekend zonder knettergekke live ochtendshow! Elke zondagochtend opent een van de wrappers de deuren van de Ketnet-studio voor Kingsize Live: een fantastische show boordevol spelletjes, leuke babbels, muziek en natuurlijk een bende enthousiaste Ketnetters. Alle elementen van een kingsize ochtend, in een fonkelnieuw jasje. BV’s, zotte filmpjes, mama’s en papa’s die een klodder smos over zich heen krijgen, en meer van dat leuks. In het Kingsize Livecenter op ketnet.be kunnen de Ketnetters thuis reageren op wat er in de studio gebeurt en via één druk op de “Ik ben wakker!”-knop worden ze misschien wel live opgebeld tijdens de show…
Nieuw seizoen

Nog veel meer

Dit najaar komen er ook nog nieuwe vlogs van Zita Wauters en Junes Callaert, een weekend vol met extra Helden en ook voor de allerkleinsten zijn er nog nieuwtjes. Onder meer ‘Kaatje zingt‘: een special gevuld met de leukste Kaatje-liedjes die Kaatje, Kamiel en Viktor deze zomer brachten op de Ketnet Zomertour.

Films

Nachtwacht en de Poort der Zielen

Vanaf woensdag 12 december 2018 in de bioscoop

Sinterklaas en de Wakkere Nachten

Vanaf woensdag 24 oktober 2018 in de bioscoop

Digitale nieuwigheden

4eVeR

Het vierde seizoen van 4eVeR is nu ook te volgen op een gloednieuwe 4eVeR-zone in de Ketnet-app en op Ketnet.be. Fans kunnen er niet enkel naar de nieuwste aflevering kijken, maar krijgen er ook elke dag in een chronologische feed updates met vele extra’s over de reeks en de personages. Ketnetters kunnen er hun mening geven rond vele herkenbare thema’s uit de reeks en de vele video’s, foto’s en quotes liken met de emoji die zij kiezen. Met deze nieuwe zone biedt Ketnet een handig alternatief voor sociale media, met dezelfde interactieve toepassingen in een veilige Ketnet-omgeving en nog meer 4eVeR-extra’s. We werken voor deze pagina samen met Awel, op die manier kunnen we nog meer digitaal in interactie gaan over de moeilijke onderwerpen die in de reeks worden aangeraakt.
De gloednieuwe 4eVeR-zone kan je bezoeken via de Ketnet-app of via Ketnet.be

@elindo

Jongeren tussen 9 en 12 jaar spenderen veel tijd online. Het internet biedt hen dan ook een schat aan kansen en eindeloos entertainment. Ze leren gelijkgestemden kennen op social media, worden geïnspireerd door influencers op Instagram, ontplooien hun talenten via Tik Tok en lachen zich te pletter met grappige YouTube-filmpjes. Tegelijk botsen ze in hun digitale wereld soms op vragen. Vanaf welke leeftijd mag je op Snapchat bijvoorbeeld? Of wat als je in een game moet betalen om verder te spelen? Helaas krijgt de jeugd soms ook te maken met ernstige problemen zoals online pesterijen of een gehackt account. @elindo gidst jongeren op een leuke manier doorheen hun soms complexe digitaal leven. Dit programma is een samenwerking van Ketnet en Mediawijs en wordt gesteund door Minister van media Sven Gatze en Minister van onderwijs Hilde Crevits.
Nieuw vanaf maandag 17 september 2018 rond 17.15 u.

Buck The Game

Naar aanleiding van de nieuwe serie Buck lanceert ketnet nu ook de app Buck The Game, gratis beschikbaar op iOS en Android. In de serie probeert de digitale held Buck terug naar zijn planeet Malmek te keren. In de app ontdek je wat er ondertussen op die planeet gebeurt. Je treedt er als speler toe tot de vermaarde Orion-academie en helpt je vrienden Jim en drone C2PE om de geheimen van de planeet te ontrafelen. Terwijl je met je eigen avatar de diverse 3D-werelden verkent, los je uitdagende puzzels op met als belangrijkste doel general Lankey en zijn Karpianen te verslaan. Als dat lukt ben jij de nieuwe leider van Orion-academie. Dit unieke spel, dat nauw aansluit bij de Ketnet-reeks, is ook speelbaar in augmented realityBij augmented reality (AR) voeg je aan een beeld van de werkelijkheid elementen toe, zoals bijvoorbeeld kaartinformatie wanneer je op de camera-app van je smartphone een straat filmt. Belangrijk is dat augmented reality in real-time gebeurt.. Met de afdrukbare ‘marker’ tover je de werelden tevoorschijn in je eigen omgeving en maak je de ontdekking ervan nog fascinerender. Ketnet biedt hiermee een unieke ervaring en maakt op die manier dit soort vernieuwende technologie breed toegankelijk bij kinderen.
Vanaf eind november te downloaden op iOS en Android

Campus 12

Voordat Campus 12 op antenne kwam, was er dankzij de vlogs van hoofdrolspeler Jasper reeds een digitale beleving. Tijdens de reeks kunnen de Ketnetters elk weekend de vlog bekijken van personages Sam & Emilie. Later in het najaar worden er ook Bokstutorials gelanceerd. In december zal het eerste seizoen ten einde lopen, maar de Ketnetters laten wachten op het vervolg in najaar 2019, zou wat cru zijn. Daarom zal de beleving van Campus 12 ook na het einde van het seizoen online verder doorlopen met web-only content met verhalen die op zichzelf staan en die enkel online gevolgd kunnen worden.
Beleef Campus 12 ook via de Ketnet-app en Ketnet.be

De schaal van M

Dit najaar starten Ketnet en Mediawijs met een tweede editie van De schaal van M. Ketnet werkt op deze manier samen met het onderwijs. In de week van 5 tot en met 9 november dagen Ketnet en Mediawijs 10- tot 12-jarigen uit in een online-spel en gaan ze op zoek naar de ‘Meest Mediawijze klas van Vlaanderen’. Vorig jaar was de actie een groot succes met 10.000 deelnames van kinderen en 500 klassen. ‘De schaal van M’ is een online mediawijs-spel dat onder meer gaat over online-reclame, privacy en netiquette en voorziet een reeks 4eVeR-webisodes en leuke uitdagingen die kinderen in klasverband en / of individueel kunnen aangaan.
registreren kan met je vijfde of zesde leerjaar via www.deschaalvanm.be

Vlogs

Vlogs is een format waar Ketnet al enkele jaren op in zet. Vloggers zijn immens populair bij kinderen. Door het aanbieden van vlogs met Ketnet-gezichten zoals Zita Wauters en Junes Callaert bieden we een kindvriendelijk alternatief voor ontwikkelingen die zich voordoen op de internationale markt. De vlogs worden synchroon aangeboden op Ketnet.be, de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet.
Via de Ketnet-app, het YouTube-kanaal van Ketnet en Ketnet.be

Ketnet komt naar je toe

De Grote Familiedag

Beleef op 21 oktober een nostalgische dag met de hele familie op de Heizel in Brussel. Een samenwerking van Ketnet en de Gezinsbond.
Zondag 21 oktober 2018

Helden-weekend

Het Helden-weekend gaat op 6 en 7 november door in Bellewaerde.
Zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018

Intrede van de Sint

De Sint komt op 17 november aan in de omgeving van het MAS te Antwerpen op en rond het Eilandje.
Zaterdag 17 november 2018

Ketnet Halloween

Ketnet Halloween van 29 oktober tot en met 2 november in Plopsaland De Panne.
Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november 2018

Ketnet Kerst

Ketnet Kerst van 26 tot en met 30 december in Plopsaland De Panne.
Van woensdag 26 tot en met zondag 30 december 2018

Ketnet Koekenbak

Tijdens de warmste week van 17 tot en met 24 december brengt Ketnet opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen. De wrappers roepen alle klassen in Vlaanderen op om een goed doel te kiezen en een Ketnet Koekenbak te organiseren om hun vzw te steunen.
Van maandag 17 december tot en met maandag 24 december 2018

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.