31
maart 2018
2018
A Series of Unfortunate Events
© Netflix

Eindelijk: het tweede seizoen van ‘A Series of Unfortunate Events’ is er!

Eindelijk staat het tweede seizoen van ‘A Series of Unfortunate Events’ op Netflix! Lemony Snicket vertelt het rampzalige en triestige verhaal van de Baudelaires verder. Seizoen 2 gaat verder waar seizoen 1 eindigde. Alleen is Sunny wel plots een peuter geworden…

Netflix waarschuwt ons. Maar wij zijn moedig en kijken verder!

Seizoen 2 begint, zoals elke aflevering, met een triestige Lemony Snicket die ons nog maar eens vertelt dat we zo snel mogelijk moeten stoppen met kijken. Want het verhaal van de Baudelaires is rampzalig en kent geen goed einde. Maar goed, we kijken gerust verder. Daarna wordt met een vettige knipoog een link gelegd met de realiteit. Minispoiler uit de eerste aflevering:

Violet: Alsof we hier al maanden wachten.
Klaus: Al zo lang dat Sunny eruitziet als een peuter.
Sunny (in brabbeltaal, vertaald): Groeispurt?

Opfrissing: Seizoen 1

De grimmige geschiedenis van de Baudelaire-kinderen begint met een laconieke verteller – Lemony Snicket -, een vreselijke brand en de onheilspellende komst van een ver familielid.

De serie gaat over de lotgevallen van de drie Baudelaire-weeskinderen: Violet, Klaus en Sunny. In het eerste deel zien we hoe de kinderen hun beide ouders verliezen en bij hun nonkel, Graaf Olaf, terechtkomen. Deze kwaadaardige persoon is echter vooral uit op het immense fortuin dat de Baudelaire-ouders de kinderen hebben nagelaten.

In elk deel worden de kinderen onder een andere voogdij geplaatst, en telkens weer probeert Graaf Olaf het fortuin van de kinderen in handen te krijgen. Dit doet hij telkens vermomd, en wel op zo’n manier dat het voor niemand duidelijk is dat het om Graaf Olaf gaat, behalve voor de wezen zelf. In De Slangenserre komen de kinderen bij hun nonkel Monty te wonen, waar graaf Olaf zich vermomt als een collega genaamd Steffano. In Het Rampzalige Raam duikt graaf Olaf op als ene kapitein Nep. Vaak zijn de andere leden van Olafs bende, waaronder een man met haken in plaats van handen, een man die niet op een man en niet op een vrouw lijkt en een kale man met een lange neus, ook vermomd. In Het Horror Hospitaal zijn Olafs makkers bijvoorbeeld vermomd als dokters.

Seizoen 2

Terwijl ze het mysterie van het duistere verleden van hun ouders proberen te ontrafelen, drijft ongeluk de Baudelaires van de ene vreselijke plek naar de andere. In aflevering 1 beginnen de Baudelaires hun leven op een kostschool en ontmoeten een mysterieuze broer en zus wier tragische leven griezelig veel overeenkomsten vertoont met dat van hen.

Klik hier om meteen te kijken! (TIP: Netflix-abonnement is een must)

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.