4
december 2018
2018
The Voice Senior
© DPG Media

December is The Voice Senior-maand: 60-plussers knallen op het podium

Vanaf vrijdag 7 december 2018 nemen de Seniors hun plaats in op het podium van The Voice. De Kids zijn net afgedruipt en ook de jonkies in de coachstoelen maken plaats voor 4 iconen uit de Vlaamse muziekwereld die er samen al 113 jaren aan zangcarrière op hebben zitten – en ze zijn nog lang niet uitgeblust, net als de 60-plusser die de donkere vrijdagavonden van deze laatste maand van het jaar opfleuren.

Vrijdagavond = The Voice

The Voice Senior
© DPG Media
Het lijkt erop alsof de vrijdagavond op VTM bijna een jaar lang onafgebroken de avond van The Voice wordt. The Voice Kids zit er nog maar net op en hier is alweer het nieuwste broertje van de The Voice-familie. In vier krachtige afleveringen wordt het avontuur van The Voice Senior afgerond, een hele maand december dus, en in het voorjaar moet nog The Voice van Vlaanderen volgen.

60-plussers die nog lang niet uitgeblust zijn

Op talent staat geen leeftijd. En al zeker niet op muzikaal talent. Deze muzikale 60-plussers laten zien wat ze waard zijn op het podium. Sommigen blikken terug op een rijke carrière, anderen staan nu pas voor het eerst op een groot podium. Maar allemaal hebben ze een eigen verhaal, een straffe stem en veel goesting om zich nog een keer uit te leven op het podium. Wie weet de coaches te raken met zijn of haar stem en verzilvert zo een plekje in één van de teams?

De coaches: 113 jaren aan zangcarrière

The Voice Senior
© DPG Media

Walter Grootaers

The Voice Senior
Walter Grootaers
© DPG Media
De meest energieke 60-plusser van de Vlaamse rockscene, dat mag wel Walter Grootaers zijn. Hij heeft er ook al 40 jaren aan zangcarrière opzitten en die zit er nog lang niet op.

Ik heb geen seconde getwijfeld toen ze mij vroegen om coach te worden in The Voice Senior. Die senioren zijn naar hier gekomen om zich te amuseren en dat vind ik heel belangrijk. Ik zoek gelijkgestemde zielen: zangers en zangeressen die graag voluit gaan en het niet erg vinden als ze daar de dag nadien de gevolgen van ondervinden.
Walter Grootaers

Dana Winner

The Voice Senior
Dana Winner
© DPG Media
Een klok van een stem en bijna 30 jaar ervaring, dat maakt ook van Dana Winner de ideale coach voor The Voice Senior.

Doorheen mijn carrière heb ik voor en met alle mogelijke leeftijden mogen zingen. Daarom kan ik met zekerheid zeggen: er staat écht geen leeftijd op talent. Ik kan dan ook niet wachten om mijn eigen team van allerbeste seniors samen te stellen, want: the Winner takes it all!
Dana Winner

Helmut Lotti

The Voice Senior
Helmut Lotti
© DPG Media
Ook Helmut Lotti heeft een klok van een stem, gecombineerd met bakken ervaring. Hij kijkt er enorm naar uit om voor het eerst op een stoel van The Voice plaats te nemen.

Het wordt geweldig om met die krasse knarrenclub in een repertoire te duiken waar ik zelf ook erg van hou. De mensen die auditie doen, hebben allemaal een verhaal en dat helpt om een nummer geloofwaardig neer te zetten. Daar wil ik hen bij helpen. Ik ben wel competitief, dus als ik een kandidaat écht wil, dan ga ik ervoor!
Helmut Lotti

Natalia

The Voice Senior
Natalia
© DPG Media
Ze werd runner-up in Idool 2003 en is een van de weinigen die een levensvatbare zangcarrière kon uitbouwen dankzij een talentenjacht – enkel Udo, Hadise, Wim Soutaer en Laura Tesoro zijn noemenswaardige voorbeelden, Luka Cruysberghs lijkt ook goed op weg te zijn. 15 jaren later staat ze er nog steeds. Natalia is ook op gebied van The Voice niet aan haar proefstuk toe. Na The Voice Kids en The Voice van Vlaanderen is ze nu ook coach in The Voice Senior.

Ik voel me heel comfortabel bij seniors. Zij zijn net zoals ik heel eerlijk en dat is gemakkelijk. Ik ben zelf een klein kind met een oude ziel. Ik hoop ook dat er een goeie, schurende Joe Cocker-stem tussenzit.
Natalia

17 The Voice-coaches

Ze zijn al met z’n zeventienen, de BV’s die al hebben plaatsgenomen in een Vlaamse stoel van The Voice. Het begon in 2011 met een format aan de hand van John de Mol dat inmiddels wereldwijd erkenning kent. In 2014 werd The Voice Kids ook bij ons geïntroduceerd en sinds dit jaar dus ook The Voice Senior. Samen tellen ze al 11 seizoenen: het 6de seizoen van The Voice van Vlaanderen wordt in het voorjaar uitgezonden. Koen Wauters, Alex Callier, Natalia, Bart Peeters, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Gers Pardoel, K3 en nu ook Walter Grootaers, Dana Winner en Helmut Lotti behoren tot de meest recente coaches. In het verleden namen ook Jasper Steverlinckx, Regi, Axelle Red, Bent Van Looy, Slongs Dievanongs en Josje Huisman plaats in een van de stoelen van The Voice.

Kort, maar krachtig parcours

The Voice Senior
© DPG Media
Nog nooit was een parcours van The Voice zo kort. The Voice Senior zal in 4 afleveringen uitgespeeld zijn. Dat wil zeggen dat we nog dit jaar – op 28 december – zullen weten wie de eerste winnaar van The Voice Senior is. Tijdens de eerste 2 afleveringen sprokkelen de coaches hun 4 kandidaten in de Blind Auditions – we krijgen een 20-tal audities te zien. Daarna volgt er één Knock-Out-aflevering, waarna de laatste 8 talenten – 2 per team – het beslechten in de finale.

De hoofdprijs

Slechts één Senior wordt aan het einde van de rit tot winnaar uitgeroepen en gaat naar huis met €10.000 en de kans om een eigen single op te nemen.

Lees meer

31
augustus 2019
© VRT

SYNOPSIS | Thuis: 2 – 6 september 2019

Thuis viert dit jaar z’n zilveren jubileum, want het gaat z’n 25ste seizoen in. Kiest Bob voor zijn verloofde Christine, of staat hij Tamara bij tijdens de bevalling van hun kind? Hoe moet het nu verder met Joren. Dat én een nieuwe generiek met bijbehorende titelsong en logo krijg je vanaf maandag 2 september!

24
augustus 2019
© DPG Media

SYNSOPIS | Familie: 26 – 30 augustus 2019

Een nieuw seizoen van Familie! Mathias, Véronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit, nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

13
augustus 2019
© VRT / Eyeworks / Thomas Nolf

Ontdek het najaar 2019 van Eén!

Eén start het najaar op 2 september met een nieuw logo, een nieuwe look, vernieuwingen voor huismerken als Blokken en Dagelijkse kost, de komst van de nieuwe talkshow van Danira én heel wat nieuwe programma’s, maar ook vele vaste waarden.