1
november 2018
2018
Gust De Coster
© VRT

Gust De Coster voor even terug bij Radio 2

Voor De klassiekers van de jaren 80 keert levende legende Gust De Coster voor even terug bij Radio 2 tijdens het radioprogramma Belpop van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november.

De Coster krijgt heel wat interessante gasten over de vloer, onder meer The Wolf Banes, Dirk Blanchart, Elisa Waut en Peter Slabbinck van Red Zebra, en zoekt uit hoe het hen nu vergaat.

Wie is Gust De Coster?

Gust De Coster ontpopte zich in de jaren 80 vooral als promotor van de Belgische popmuziek. Hij is degene die de term Belpop lanceerde. Op woensdagmiddag presenteerde hij jarenlang het razend populaire radioprogramma Vrijaf. Zo was hij destijds verantwoordelijk voor een van de weinige Vlaamse radioprogramma’s met alternatieve muziek voor jongeren. Iedereen met naam die een nieuw album genre new wave, alternatieve pop of rock lanceerde kwam bij hem aan bod. Zo passeerden onder anderen Arno Hintjens, Walter Grootaers en Marcel Vanthilt langs zijn microfoon.

In de jaren 80 was Decoster op maandagavond bij BRT 2 Omroep Oost-Vlaanderen ook verantwoordelijk voor het popprogramma Radio 2. In de jaren 90 werd hij producer van de programma’s Villa Musica, Bistro & co en Canapé.

De Coster werd een paar keer tot ‘bekwaamste radiofiguur’ uitgeroepen door de lezers van Humo tijdens de jaarlijkse pop-poll. In de jaren 80 toerde Gust als deejay in Vlaanderen met T.C. Matic en De Kreuners. Hij stond ook aan de draaitafels van de discotheek Le Beau Bruxell. Nu keert hij dus vier avonden terug voor een nostalgische portie Belpop op Radio 2.

Belpop wordt een echte nostalgische reis! Alleen al de voorbereidingen en contacten leggen met al onze Belpop-artiesten uit de jaren 80 was een waar genoegen. Ik kijk er naar uit om weer even thuis te komen bij Radio 2.
Gust De Coster

De klassiekers van de jaren 80

Top 80 van de jaren 80. Vanaf 13 uur ’s middags gaan Caren Meynen en Marcel Vanthilt op zoek naar het beste nummer uit de jaren 80.

Lees meer