11
mei 2018
2018
F.C. De Kampioenen 3
© Skyline Entertainment

Er komt hoogstwaarschijnlijk een vierde en ‘laatste’ F.C De Kampioenenfilm

Het einde van de vorige film was slechts een voorsmaakje. Of een grapje. Misschien een droom? Jan Verheyen verklapt dat onze Kampioenen er opnieuw zin in hebben. Als iedereen het scenario van An Swartenbroekx goed vindt, dan zijn al onze kampioenen – behalve Oscar, want die zit in Afrika – in december 2019 voor een – al dan niet – laatste keer in de bioscoop te bezichtigen.

Slotscène

In de slotscène van ‘F.C. De Kampioenen 3: Kampioenen Forever’ was op het einde een ‘flash forward’ te zien bij de kampioenen. We zaten aan de 8.000ste aflevering van Blokken, Paulientje was serveerster van dienst, DDT en Fernand slijten hun dagen in de gevangenis en Oscar leeft nog lang en gelukkig in Afrika. We keren nu toch even terug uit die toekomst.

In eigen land

“We dachten dat ‘Kampioenen Forever’ de laatste prent ging worden en we hebben dus fors uitgehaald. Filmen in Zuid-Afrika is leuk, maar kost veel geld. Toen de acteurs lieten weten dat ze heel graag nog een vierde film zouden maken, hebben we dan ook de financiële kant van het avontuur goed bekeken. Er is nu afgeklopt dat we voor een nieuwe Kampioenenfilm gaan, maar dat we in België blijven”, licht Jan Verheyen toe. Na opnames in de Provence, Thailand en Zuid-Afrika blijven de Kampioenen dus in eigen land. Zo kunnen we al het geld dat naar verre verplaatsingen zou gaan, aanwenden om toch een volwaardige, straffe Vlaamse film te draaien. Met veel spectaculaire scènes en een uniek slot. In de nieuwe film zullen we de Kampioenenfiguren ook meer tot hun recht laten komen, en stoppen we er meer emotie in. Er is al een basisidee. An Swartenbroekx zal opnieuw het scenario schrijven, maar zij staat nu voor de zeer zware taak om tegen september een compleet verhaal uit te werken. Een race tegen de klok, maar het kan niet anders. De opnames zijn ingepland voor volgend voorjaar, in maart en april.” Jan Verheyen start komende week met de opnames van ‘De Collega’s’ en in de zomer is er ‘Red Sara’. Traditioneel komt de nieuwe Kampioenenfilm uit net voor Kerstmis, dat is dus over anderhalf jaar.

Ook Marijn Devalck terug van de partij

Bijna alle bekende gezichten zullen weer present geven. Ook Marijn Devalck, die eerder al had laten vallen dat hij een punt wilde zetten achter zijn rol als Balthasar Boma. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Alleen Carry Goossens speelt niet meer mee. Carry had vorig jaar al laten weten dat hij niet meer beschikbaar zou zijn. Jacques Vermeire zal er wel bij zijn. Net als Jaak Van Assche.

Voorwaarde

“De groep heeft ingestemd voor een vierde film, maar voorwaarde is en blijft wel dat iedereen het uiteindelijke scenario ook ziet zitten. En een ander, niet onbelangrijk detail: ook de financiering moet rond zijn. Maar wie de cijfers van de vorige films ziet, weet dat succes gegarandeerd is.”, zegt Verheyen.

Lees meer

19
november 2018
The Christmas Chronicles
© Michael Gibson

REVIEW | The Christmas Chronicles

Een warme en aangename aaneenschakeling van verrassingen. Zo kan je ‘The Christmas Chronicles’ wel noemen. Nostalgisch en vernieuwend, met prachtige kostuum en set design. Gooi daar nog een knap staaltje acteerwerk en een charismatische Kerstman bovenop en je krijgt een eigentijdse Kerstfilm die nu al aanvoelt als een klassieker.