16
januari 2021
2021
algemeen
Podium 19
© Podium 19

Nieuwe pop-up zender Podium 19

De nieuwe pop-up zender Podium 19 is een gezamenlijke, virtuele zaal waar nieuwe producties worden gebracht zolang het coronavirus de cultuurhuizen op slot houdt. Podium 19 brengt voorstellingen, optredens en concerten van Vlaamse kunstinstellingen. De zender is vanaf 21 januari 2021 te bekijken via Proximus Pickx, Telenet TV en Orange TV.

De zeven Vlaamse Kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, Opera Ballet Vlaanderen, deSingel en Kunstencentrum Voo?uit*) namen het initiatief voor Podium 19. Intussen sloten heel wat cultuurpartners aan en maken ook producties van bijvoorbeeld KAAP of het Wilde Westen deel uit van het programma. De VRT, UiTinVlaanderen, Proximus, Orange en Telenet zorgen ervoor dat dat aanbod in de beste kwaliteit en op vele platformen tot bij jou geraakt.

Voorlopig wordt er programmatie voorzien tot eind april (2021), maar dat kan nog altijd verlengd worden. Er zullen nu sowieso al meer dan 150 voorstellingen worden getoond.

Programmatie

Elke dag kan je vanuit je zetel genieten van gevarieerde projecten uit de rijke programmatie van de vele culturele organisaties in Vlaanderen en Brussel. Er zijn premières op donderdag, vrijdag, zaterdag, telkens om 21u en op zondag om 17u.

Elke uitzenddag heeft een thema. Op donderdag is dat pop/rock/hip hop, op vrijdag klassiek, op zaterdag podiumkunsten en op zondag kids/jazz/wereld/literatuur. De rest van de week wordt het programma van de voorbije week herhaald. Op www.podium19.be vind je altijd de meest up-to-date informatie over het programmaschema.

Te bekijken via

  • Proximus Pickx (kanaal 19)
  • Telenet TV (kanaal 99)
  • Orange TV (kanaal 20)

Via VRT NU kan je de voorstellingen en concerten van Podium 19 gedurende 1 maand na de première op televisie herbekijken.

* Voo?uit

Het kunstencentrum dat we kenden van de naam Vooruit gaat voorlopig door het leven als Voo?uit. Ze kiezen voor een nieuwe naam en laten daarmee het geschil met de politieke partij sp.a, die begin september bekend maakte dat ze de naam Vooruit willen gebruiken voor hun nieuwe beweging, achter zich. Het kunstencentrum is van mening dat dezelfde naam voor een Vlaamse Kunstinstelling en een politieke partij onwerkbaar is.

Podium 19 is een pop-up cultuurzender die een veelzijdig aanbod aan voornamelijk nagelnieuwe concerten, muziektheater en dansvoorstellingen van op de grote podia tot in uw huiskamer brengt. Gecreëerd, geprogrammeerd en gecureerd door de Vlaamse Kunstinstellingen met het oog op een avontuurlijk programma voor elke liefhebber.