22
januari 2021
2021
algemeen
Lisa
Lisa; seizoen 1 vanaf maandag 25 januari 2020 elke weekdag bij VTM. Op de foto: Tinne Oltmans (Lisa)
© DPG Media

Lisa: de nieuwe telenovelle van VTM

Na Sara, LouisLouise, David en Ella keert de populaire telenovelle na bijna 10 terug: dit keer in de vorm van Lisa. Wat als je zus aan de haal gaat met je droomjob én je prins op het witte paard, omdat je zelf te verlegen bent om ervoor te gaan? De nieuwste telenovelle van VTM: je vindt er bij TeleCineGids alles over.

Het verhaal

Er was eens: Lisa
Een beetje stil, een beetje verlegen
Ideeën had ze wel, maar die hield ze verzwegen
Schermpje, schermpje in de hand
Wie is de mooiste van het land?
Deuren gaan open, maar waagt ze de sprong?
Of blijft ze voor eeuwig een kamerkameleon?
Dromen mag, ’t is een beetje Lisa’s specialiteit
Maar dit is geen social media, dit is de werkelijkheid
Je weet niet op voorhand hoe het leven zich ontplooit
Maar wat ze toen zei, dat raad je nooit

Wat als je zus aan de haal gaat met je droomjob én je prins op het witte paard, omdat je zelf te verlegen bent om ervoor te gaan? Lisa droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar mama en ambitieuze halfzus Katja. De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, maar naar één jongeman in het bijzonder: Jonas, marketeer en zoon van de zaakvoerders.

Lisa wil haar leven een adrenalinestoot geven door een job te bemachtigen in het bedrijf. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor. Maar durft ze ook? Met haar intelligentie en creativiteit heeft Lisa alles in huis om het te maken, maar haar extreme schuchterheid zorgt ervoor dat ze niet vooruit kan. Tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid. Het is Lisa zelfs nog niet gelukt om aan het einde van een sollicitatiegesprek te geraken zonder dicht te klappen of weg te lopen. Ze moet zelfs met lede ogen aanzien hoe Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent?

De personages

Dit is een droom die uitkomt. Toen ik een jaar of 14 was, werd Sara uitgezonden bij VTM en ik was echt een gigantische fan. Ik heb élke aflevering gezien en was helemaal mee met het verhaal en de love story. Ik keek telkens uit naar hoe het verhaal verder zou gaan. Ik hoop dat de kijkers even hard mee gaan leven met het personage Lisa als ik toen met Sara.”

Tinne Oltmans
Lisa
Lisa (Tinne Oltmans)
© DPG Media

Het hoofdpersonage Lisa wordt gespeeld door Tinne Oltmans (Ghost Rockers, musicals Doornroosje en Mamma Mia). De twee overige hoofdrollen zijn voor Oscar Willems (Spitsbroers, De Infiltrant, Over Water) en Anouck Luyten (De Kotmadam, Fair Trade, Professor T., Geub). Verder spelen ook Issam Dakka (De Luizenmoeder), Bert Verbeke (Thuis, Coppers), Naomi Janssens (Campus 12, Ketnet Musical), Hilde De Baerdemaker (LouisLouie, Familie, Coppers, 13 Geboden, Campus 12), Arno Moens (Chaussée d’Amour, De Kotmadam), Lucas Van den Eynde (Aspe, Spitsbroers, Undercover, GR5, Black-out), Hilde Heijnen (The Missing, De Rodenburgs), Thomas Van Caeneghem (Familie, Loslopend Wild, Gevoel voor Tumor), Marijke Hofkens (Thuis), Elke Van Mello (Auwch_, Niet Schieten, Red Sandra), Femke Verschueren (Junior Eurosong) en Thomas Van Achteren (Ketnet, de Bandits) belangrijke rollen in de telenovelle.

Uitgebreide informatie over Lisa en de personages vind je in onze database.

De generiek

Elke telenovelle kent een speciale generiek. Wie herkent de ‘Where She Belongs’ van Natalia niet vanaf de eerste tonen of zingt het herkenbare deuntje van ‘Man I Feel Like a Woman’ – voor LouisLouise gezongen door Udo – niet steeds mee? Ook Lisa heeft een eigen generiek, volledig passend bij het sprookjesachtige karakter van de telenovelle. Voor een zangeres moest er niet ver gezocht werden: met hoofdactrice Tinne Oltmans heeft VTM ook meteen een zangeres in huis.

Is het enkel in verhalen
dat de liefde overwint?
Heel alleen, dus kom me halen
Voel me nooit meer onbemind

Op een dag, dan zal ik stralen
Op een dag durf ik het aan
Niet door zichtbaar blijven wachten
Op een dag zie je me staan

Generiek ‘Lisa’

Credits

ScenarioHugo Van Laere en zijn team (Sara, Familie)
Hoofdregisseur / showrunnerElias Mentzel (#LikeMe, Familie)
ProducentPieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke (Spitsbroers, Undercover, Beau Séjour, Professor T.)
ProductiehuizenDe Mensen
Gardner and Domm
GasstadVilvoorde

Meer Lisa

In onze database vind je uitgebreide informatie over Lisa: technische details, het verhaal, de personages, een lijst van artikels en synopsissen en meer.

Elke zaterdag publiceert TeleCineGids de synopsissen voor de afleveringen van de komende week. Alle synopsissen van Lisa je ook hier vinden.

Lisa, van maandag tot en met vrijdag om 18.20 u. op
Wat als je zus aan de haal gaat met je droomjob én je prins op het witte paard, omdat je zelf te verlegen bent om ervoor te gaan? Lisa droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar mama en ambitieuze halfzus Katja. De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, maar naar één jongeman in het bijzonder: Jonas, marketeer en zoon van de zaakvoerders.