3
maart 2021
2021
algemeen
Sharon Johal als Dipi Rebecchi
Sharon Johal als Dipi Rebecchi
© Ten Network Holdings

Dipi Rebecchi verdwijnt uit Neighbours

Actrice Sharon Johal maakte gisteren bekend dat haar personage Dipi Rebecchi uit de Australische soap Neighbours – bij ons beter gekend als Buren – verdwijnt. Sharon Johal blijft wel bij de soap, maar gaat achter de schermen werken als regisseuse en schrijfster.

Eind maart verdwijnt Dipi van de Australische schermen. Maar niet getreurd: omdat de Vlaamse uitzenden bijna anderhalf jaar achterzitten op de Australische uitzendingen, moeten we nog niet meteen afscheid nemen van Dipi. Haar vertrek zal bij ons ten vroegste in augustus volgend jaar te zien zijn. Momenteel zien we in Vlaanderen de afleveringen van augustus 2019.

Achter de schermen werken

Actrice Sharon Johal kondigde haar vertrek zelf aan via Instagram. In haar lange bericht vertelt ze dat haar vertrek al langer dan een jaar gepland vaststaat – vlak vóór de coronacrisis, waarna ze nog even getwijfeld heeft. Toch heeft ze besloten om een sprong in het diepe te wagen en zich te focussen op andere zaken. Ze gaat nu bij de soap aan de slag achter de scheur – als regisseuse, schrijfster en productiemedewerkster. Zo wil ze haar unieke perspectief – Sharon Johal is van Indiase afkomst – gebruiken om een positieve impact te hebben op de soap.

Neighbours draait het hele jaar door

Sharon Johal laat ook weten dat acteren in Neighbours gelijkstaat aan een sneltrein. Doordat Neighbours – als enige soap ter wereld – het hele jaar door wordt uitgezonden, moet de productie ook even snel gebeuren. Dat dat ook enorm vermoeiend is, heeft meegespeeld in haar beslissing om te stoppen als Dipi Rebecchi.

Neighbours, van maandag tot en met vrijdag om 18.30 u. op
De Australische soap Neighbours draait rond de bewoners van 6 huizen in de Ramsay Street, een doodlopende straat in het fictieve Erinsborough, dat in het zuiden van Australië ligt.