24
augustus 2018
2018
Qwistet
© DPG Media

Q zorgt voor Vlaanderens eerste livequiz

Q zorgt voor een Belgische primeur: een livequiz waar alle Vlamingen tegelijk aan kunnen deelnemen. Vanaf oktober kan elke Vlaming elke weekdag 500 euro winnen. Gewoon, in de Q-app.

De eerste van zijn soort in Vlaanderen, dat is Qwistet. Het concept is simpel: host en Q-dj Vincent Fierens vuurt elke weekdag 10 meerkeuzevragen af op de spelers. Het prijzengeld van €500 wordt iedere weekdag verdeeld onder de quizzers die de 10 vragen van de dag juist beantwoord hebben. Iedereen die zijn kans wil wagen, kan vanaf eind oktober elke weekdag tijdens zijn of haar middagpauze om 12.30 u. inloggen in de Q-app op een smartphone of tablet en de vragen beantwoorden.

Qwistet
© DPG Media

1 host, 10 meerkeuzevragen en €500

Vincent Fierens stelt live 10 meerkeuzevragen over o.a. actualiteit, film, muziek, series en sport en zorgt voor heel wat interactie met de spelers. Alle spelers staan rechtsreeks in contact met Vincent en met elkaar via een chatfunctie. De quiz zelf is een afvalrace waarbij de deelnemers telkens 10 seconden krijgen om elke vraag te beantwoorden. De quizzers die binnen de tijd een juist antwoord geven, gaan door naar de volgende vraag. Wie fout antwoordt valt onverbiddelijk af, maar kan het verdere verloop van de quiz wel op de voet blijven volgen.

Qwistet, vanaf oktober elke weekdag in de Q-app

Lees meer